VTEX přichází na český a slovenský trh. Jsme jeho exkluzivním partnerem

Dne 26. 10. 2020 Byznys

Je to tady! Brazilský gigant VTEX vstupuje do Česka a na Slovensko! Platforma nejen pro e-commerce, na které funguje například Walmart, Coca-Cola nebo Samsung přichází dobýt český a slovenský trh. A my jí v tom pomůžeme.

Společnost VTEX nabízející komplexní e-commerce řešení pro B2B i B2C byznys vstupuje na český a slovenský trh a plánuje se na něm stát během prvních let jedničkou. Tento brazilský gigant umožňuje nejen klasický a digitální prodej, ale také spolupráci s dodavateli, správu samotných objednávek nebo využívání online marketplace. A právě In creative pomáhá společnosti VTEX s touto expanzí. „Zaujaly nás ambiciózní plány VTEXu a jsme rádi, že můžeme se vstupem na tuzemský trh pomoci,“ popisuje Michal Baturko Olbert, náš Growth and Business Consultant. 

 

Mobil s VTEX

VTEX umožňuje kontrolu celého byznysu na jedné platformě.

Zdroj: VTEX.com

Moderní platforma pro středně velké i největší světové společnosti

VTEX nabízí komplexní řešení, které využijí B2B i B2C modely podnikání. „Naším cílem je pomoci firmám co nejrychleji začít vydělávat tím, že jim nabídneme kompletní a moderní platformu,“ vysvětluje Cristi Movilă, Growth Leader pro střední a východní Evropu. VTEX se zaměřuje především na středně velké a velké klienty, kteří chtějí propojit více prodejních kanálů jako retail, restaurace nebo prodejní automaty prostřednictvím jednoho funkčního řešení. 

O výhodách řešení od této společnosti s dvacetiletou historií se už přesvědčila řada velkých hráčů na trhu. Patří mezi ně například Coca-Cola, Walmart, Samsung, Adidas nebo Nestlé, ale také středně velké firmy s ročním obratem přesahujícím 1 milion eur. Jedná se například o globální společnosti, které ale svoje produkty vyrábí s ohledem na lokální trhy. 

 

Počítač, tablet a mobil

Nástroje od společnosti VTEX můžete mít stále u sebe. V počítači, tabletu i na mobilu.

Zdroj: VTEX.com

Všechny výhody v jednom systému

Díky komplexnímu řešení VTEX umožňuje správu objednávek, spolupráci s dodavateli, obchodování na svém vlastním Marketplace, ale i napojení na externí platformy,  jakou je například Amazon. A samozřejmě klasický i online prodej. A to vše pod záštitou jednoho systému.

Společnost přitom staví na principu collaborative commerce, kdy mohou uživatelé platformy:

  • Spolupracovat s partnery

  • Spolupracovat se zákazníky

  • Spolupracovat s dodavateli

  • Spolupracovat s konkurencí například formou nabídky zboží na vlastním e-shopu prostřednictvím marketplace řešení od VTEX

Nastavený model se vyplácí – společnost neustále roste. Minulý měsíc například uzavřel VTEX investiční kolo ve výši 225 milionů dolarů a jeho hodnota poskočila na 1,7 miliardy dolarů. 

Zvolte pro svůj byznys to nejlepší

VTEX přichází do země, pro kterou je charakteristické velké množství online obchodů a vysoká konkurence na poli e-commerce. Jen v první polovině roku vzniklo v Česku přes pět tisíc nových e-shopů a řadí se mezi země s nejvyšším počtem internetových obchodů na obyvatele. Prodávat online je totiž atraktivní pro celou řadu projektů. A nabízet řešení pro e-commerce také. Podle dat společnosti Shopsys v Česku působí asi dvě stovky agentur zaměřujících se na tvorbu e-shopů na míru

Nyní se k největším hráčům na poli e-commerce přidává přidává VTEX. Ten ale nenabízí jen klasické e-shopové řešení, ale zaměřuje se na dokonalý mix nástrojů, které integrují všechny aspekty vašeho podnikání, ušetří vám čas a pomohou k pořádnému růstu. 

Máte také zájem o komplexní řešení pro svoje online i offline podnikání? Ozvěte se nám a vybudujte úspěšný byznys na platformě VTEX.
 

Michal Šíma 

Veronika Jelínková

ZPĚT NA VÝPIS BLOGU chci nezávaznou konzultaci

Naše kompetence