Zpět do školních let aneb jak jsme vyučovali

Dne 19. 12. 2016 Život v IC

Listopad se v In creative nesl ve znamení spolupráce na projektu, který je naprosto jedinečný. Je to totiž Digisemestr – jediný studijní program zaměřený výhradně na digitální marketing. A jak se to celé událo? Pořadatelé Digisemestru nás oslovili s tím, jestli bychom v In creative nechtěli uspořádat několik workshopů. A my nemohli nesouhlasit!

Studenty jsme přivítali na třech workshopech. První z nich vedl náš specialista na facebookové reklamy Aleš. Workshop nesl název Marketing na Facebooku: jak na to? A byl určený spíše začátečníkům. Těm jsme představili správce reklam a power editor. Oba nástroje jsme porovnali a zhodnotili jejich výhody a nevýhody. Dále byla na pořadu dne tvorba kampaní, cílení reklam, rozvržení rozpočtu a duplikování kampaní. Nemohli jsme samozřejmě opomenout ani analýzu a vyhodnocení těch nejvýkonnějších kampaní.

 

IMG2.png

Zdroj: In creative

Druhý workshop byl taktéž na téma Facebook, tentokrát to ovšem byla vyšší dívčí! Probírali jsme totiž remarketing, který už vyžadoval účast pokročilejších aktérů. Podívali jsme se na zoubek stanovování cílů a rozvržení kampaní pomocí myšlenkové mapy. Na to navázaly postupy při zakládání remarketingových skupin, vícekrokový remarketing, využití UTM parametrů a okrajově jsme zabrousili také do tematiky prodejního remarketingu. Více už se do tohoto dvouhodinového semináře opravdu nevešlo.

Posledním workshopem, který se v In creative odehrál, byl kurz s názvem GTM aneb proč byste ho měli používat. Náš analytik Tom studentům vysvětlil, co GTM je, naučil je založit si v něm účet, vysvětlil značky, pravidla a proměnné. To vše propojil také s nastavením GA a dataLayeru. Řeč byla také o verzování a publikaci, proměnných datových vrstvách a nastavení konverzních kódů.

 

IMG3.png

Zdroj: In creative

Všechny tři workshopy byly velmi povedené a věříme, že se líbily i studentům. Odcházeli od nás se spokojenými výrazy a někteří také s ovocem či sladkostí na cestu. Za tuto novou zkušenost jsme velmi rádi a už se těšíme, až uspořádáme další kolo workshopů, tentokrát třeba pro naše klienty! Máte zájem dozvědět se také něco nového? Tak se nám ozvěte, určitě se domluvíme. :-)

 

Veronika Ftačníková 

ZPĚT NA VÝPIS BLOGU chci nezávaznou konzultaci

Naše kompetence