Rok 2021 očima šéfů In creative Jakuba a Alfa

Dne 2. 2. 2022 Život v IC

Další rok plný pozitivity je ten tam. Jak se na uplynulých dvanáct měsíců dívají naši Increativní šéfíci? Ukradli jsme pár minut z jejich naplněného kalendáře a vy si tak můžete přečíst, co se v naší agošce stalo, nestalo a třeba i stane. 

 

alfajakub

Jakub a Alf zhodnotili rok 2021. 

Jak byste charakterizovali uplynulý rok 2021 v agentuře jedním slovem?

Kuba: Pozitivní. 

Alf: Klíčový. 

A proč zrovna tak?

Kuba: Z mého pohledu jsme odvedli velký kus práce. Troufnu si tvrdit, že to, co jsme v rámci vývoje a množství práce zvládli za rok, jiné firmy řeší několik let. Posunuli jsme se kupředu, a to i přes spoustu pozitivních lidí v týmu (na Covid). 

Alf: Udělali jsme spoustu klíčových rozhodnutí – businessových, filozofických, rozvojových… Ta nás jako In creative hodně posunula dopředu. Klíčové na tom je i to, že tato rozhodnutí jsme v mnoha případech dělali na základě vlastní iniciativy členů týmu, kterým na In creative záleží a dávají nám tak návod, jak firmu dělat ještě lepší.   

Letos to byl docela fičák, že? Co považujete za největší úspěchy v roce 2021?  

Kuba: Těch úspěchů bylo mnoho a byli bychom tu do půlnoci, než bych je všechny vyjmenoval. Vyhráli jsme několik výběrových řízení, rozšířili spolupráce s našimi klienty, posílili interní i externí IC tým, zvládli adaptaci na práci z domu, zvýšili efektivitu, obrat i zisk. To vše a mnohem víc nás neskutečně posílilo a stmelilo.

Alf: Vše, co říká Jakub. Ještě bych tam přišoupl to, že vnímám tým In creative jako nejsilnější co kdy byl. Vždycky budou i neúspěchy, ale posun vnímám v tom, že jsme schopni se semknout a problémy racionálně vyřešit.  

Když jsme u těch neúspěchů – stal se nějaký fuck-up? 

Kuba: Vždy je prostor pro zlepšení, takže když se na to podíváme z tohoto pohledu, asi bychom něco našli. Kvůli pandemii se nám nedařilo přednášet na konferencích, jak jsme byli zvyklí v minulých letech. S tím souvisí i naše neúčast na různých marketingových akcích v roli posluchačů. 

Alf: To je pro mě těžká otázka. Vidím to tak, že všechno špatné se nám nakonec nějak daří přetavit v něco lepšího. Čili rok 2021 nevnímám pohledem dvou stran mince, ale jako jednoduše úspěšný rok.

Začali jste také ještě více spolupracovat s agenturami Webite, PUX nebo Evolution. Co vás k tomu vedlo? 

Kuba: Chtěli jsme odbavovat zakázky ještě rychleji a kvalitněji. U toho to ale nekončí. Jde nám také o sdílení know-how s dalšími markeťáky i klienty. Razíme heslo, že klient, který nám dokonale rozumí, je ten nejlepší partner.

Alf: Klientům chceme vždy nabídnout to nejlepší. Proto si ceníme toho, že kolem sebe máme odborníky z různých oblastí. Vždycky tak společně najdeme optimální cestu. 

Nevnímáme In creative pouze jako agenturu, ale jako komunitu skvělých lidí, která společně odvádí tu nejlepší práci, jakou jim jejich odbornost umožňuje. Proč tedy mít komunitu uzavřenou, když může růst i okolo In creative? Proto navazujeme strategická partnerství s dalšími agenturami a freelancery. Sdílíme s nimi naše know-how, půjčujeme si specialisty, navzájem se školíme a tak dále. Když roste celá komunita, roste In creative. 

A jak zatím spolupráce hodnotíte?

Kuba: S každým partnerem spolupracujeme jinak dlouhou dobu. Někde si to tedy teprve sedá, jinde zas ladíme detaily spolupráce. Věřím, že jsme na dobré cestě.

Alf: Mám z toho podobný pocit jako Jakub. Jsme ve fázi ladění, ale zatím spolupráce vnímám pozitivně. Máme kladnou zpětnou vazbu na celý přístup. Hodně si cením vzájemného školení specialistů. Některé agentury jsou lepší v jednom a my zase v tom druhém. Takže náš senior školí jejich specialisty a obráceně. To mi přijde fakt super.

Budete se poohlížet po možných spolupracích i letos? 

Kuba: Dostáváme se k velkým a komplexním projektům, tím pádem se stává, že se občas musíme poohlédnout po specializaci, kterou nemáme interně v portfoliu. Je tedy pravděpodobné, že i v roce 2022 navážeme další partnerství.

Alf: Máme komunitě co nabídnout, takže věřím, že další spolupráce navážeme.

Agentura In creative oslavila už 7 let, co vy na to?

Kuba: Už se těším na dalších 7! 

Alf: To už je 7 let? 

Nějaké přání do dalších let?

Kuba: Aby si zachovala svou jedinečnou tvář a byla místem, kde se setkávají skvělí lidé se skvělými projekty. 

Alf: Lépe bych to neřekl.

Prozradíte, na co se chystáte v roce 2022? 

Kuba: Věřím, že těch výzev bude zase několik, tak se nechme překvapit. 

Alf: Rok 2022 bude rokem investičním. Výzev tedy bude hodně. Můžu třeba zmínit větší rozšíření týmu, stabilizaci komunity, rozsáhlou investici do vzdělávání a do procesní stability.

ZPĚT NA VÝPIS BLOGU chci nezávaznou konzultaci

Naše kompetence